Top 40 legújabb link > Gomba, gombák - wyw.hu

Tartalom:

gomba.wyw.hu

Gombatermesztés és alapanyag gyártás, szaktanácsadás, képzés
Gombatermesztés és alapanyag gyártás, szaktanácsadás, képzés
http://gombaking.hu

A gombatermesztés nemes és szép hagyománya, családunkban távoli gyökerekre nyúlik vissza. Elődeink már az 1980-as évek közepén termesztettek fehér kalapú csiperke-gombát. Ezzel a ma működő gombatermesztők között talán a legrégebbiek egyikének mondhatjuk magunkat. Kezdetben béreltük a termesztéshez alkalmas pincerendszert, melyet a későbbiekben megvásároltunk, sőt újabb területekkel bővítettünk. Jelenleg 24000 négyzetméter föld-alatti termesztő bázissal rendelkezünk. Ezzel teljes kapacitással működve heti 21000 kg csiperkegomba termesztésére vagyunk felkészülve. Az évek során folyamatosan képeztük magunkat és színesítettük palettánkat. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a fehér kalapú csiperke-gomba mellett barna kalapú csiperkét, valamint laska és shii-take gombát is termesztünk. Ezek mellett szárított termékeink is vannak. A növényi kultúrával való foglalatosság izgalmas ugyanakkor komoly kihívás minden termesztő számára. Ám mint minden más, ez is folyamatosan fejlődő ágazat.

gombaking.hu
Gombatanfolyam a természetben Vértes-Gerecse környéki kirándulásokkal
Gombatanfolyam a természetben Vértes-Gerecse környéki kirándulásokkal
http://www.napora.hu/gomba.html

Gombász túra indul minden héten szombaton 09h-tól 14h-ig. A szombati túrákon többek közt gombákat gyűjtünk és határozunk, tanulmányozzuk életmódjukat és környezetüket, foglalkozunk biológiájukkal és a termesztésükkel, valamint a gombák gasztronómiájával, feldolgozásával stb. Röviden mindennel, ami gomba. Gyülekezés helye: Síkvölgyi úti temető parkolójában (Tatabánya, Síkvölgyi út) GPS koordináták: X 18,389; Y 47,56

www.napora.hu
Laskagomba értékesítés és termelés
Laskagomba értékesítés és termelés
http://laskagombaszat.hu/laskagomba

Vásároljon laskagombát egész évben, jó áron. Minden esetben friss, aznap szedett gombával szolgáljuk ki! Legyen a partnerünk: termeljen ön is laskagombát. Biztosítunk: laskagomba termőzsákot, ingyenes szaktanácsadást, országos reklámkampányt és egyéb támogatást.

laskagombaszat.hu
Gombahatározó képekkel
Gombahatározó képekkel
http://gombaportal.hu

Online gombahatározó, azonnal látható szűrő rendszer segítségével. A hazai és európai nagygombák határozásához.

gombaportal.hu
Sütőtökös gnocchi gombamártással recept
Sütőtökös gnocchi gombamártással recept
http://szigetkozportal.hu/hu/gasztroturizmus/recept/sutotokos-gnocchi-erdei- ...

Sütőtökös gnocchi gombamártással a Szigetköz Portálon. Készítsd el a te is a térségre jellemző ételt.

szigetkozportal.hu
Gombás ételek egyszerűen
Gombás ételek egyszerűen
http://www.jolkifoztem.hu/receptek/gomba

Gombás ételek könnyen elkészíthető módon a Jólkifőztem.hu oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával.

www.jolkifoztem.hu
Gyógyító gomba webáruház
Gyógyító gomba webáruház
http://www.aurumesca.hu

Az egészség megőrzésében és a különböző betegségekből történő gyógyulásban grandiózus támogatást biztosít a gyógygomba. A modern orvostudomány előszeretettel használja a több ezer éves népi gyógymódot. A gyógyító gombák hatóanyagairól sok kutatás nyilatkozik pozitívan. Az új bizonyítékok miatt egyre népszerűbb a gyógyító gomba fogyasztása. Az Aurum Esca a gyógygombák fogyasztásának népszerűsítésére jött létre. Számos ismeretterjesztő cikk, doktori tudósítás és vásárló ajánlása mellett a webáruházban gyógy gomba is kapható.

www.aurumesca.hu
Fogyókúra kérdések
Fogyókúra kérdések
http://www.fogyokurakerdesek.hu/category/altalanos-fogyokura-kerdesek/gomba- ...

Ezekből a kérdésekből, válaszokból megtudhatod, hogy milyen hatással vannak a gombák az egészségedre, a fogyókúrádra.

www.fogyokurakerdesek.hu
Esernyőgomba kivonat
Esernyőgomba kivonat
http://vargagyogygombak.hu/

Napjainkra számos kutatás bizonyította be a különböző gyógygombák immunrendszer erősítő tulajdonságait, továbbá azt, hogy igen jelentős tumorellenes hatással bírnak, és nagy mértékben segíthetik elő a megfelelő inzulin érzékenységet a szervezetben. Webáruházunkból kényelmesen, otthonról juthat hozzá Varga Gábor különféle gyógygomba kivonataihoz. Termékeink közt megtalálhatók többek közt: természetes flavonoid és vitamin kivonat, esernyőgomba, tőzegáfonya, süngomba, gyapjas tintagomba, mandulagomba és pecsétviaszgomba kivonat.

vargagyogygombak.hu
Online gombahatározó
Online gombahatározó
http://gombak.eu

Online gombaismereti oldalunkon megtudhat mindent amit a gombákról általánosságban tudni kell. Érdekességekkel, kiegészítő információkkal reméljük ön is kedvet kap a gombászkodáshoz. A gombáknak nemcsak kiváló az ízük, aromájuk, de fűszernövényként is használhatjuk a főzésnél, részletes leírásainkban erről is olvashat.

gombak.eu
Ganoderma
Ganoderma
http://www.alomkave.hu/ganoderma

Az egész világra kiterjedő csatlakozási lehetőség és bónuszrendszer minden törzsvásárló számára. A termékeink vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, bélműködést szabályozó, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető és köptető hatású, nyugtatószer és tumorgyógyító hatásúak. Az egész folyamatot egyedül a vállalat végzi, szigorú minőségellenőrzés mellett.

www.alomkave.hu
ZKI vetőmag webáruház - Zöldség vetőmag, kertművelés
ZKI vetőmag webáruház - Zöldség vetőmag, kertművelés
http://zkivetomag.hu/

Paprika, paradicsom és kukorica vetőmag kínálat, valamint számos más hagyományos vetőmag különlegesség a ZKI zöldség vetőmag webáruház kínálatában. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a vetőmagvak kifejlesztésében, termékeinkben garantáltan nem fog csalódni. Elsősorban hobbi kert, kiskert tulajdonosok számára kínáljuk vetőmag árucikkeinket. Vetés előtt ajánljuk, hogy látogasson el ZKI vetőmag webáruházunk honlapjára, számos, képekkel illusztrált információkkal, termesztéstechnológiai javaslattal és egyéb tanácsokkal várjuk kedves vásárlóinkat, kattintson zöldség vetőmag webáruházunk honlapjára.

zkivetomag.hu
Varga féle gyógygomba kivonatok
Varga féle gyógygomba kivonatok
http://pivizkozpont.hu/catalog/192

Üzletünkben a Pi vizeken kívül különböző természetes alapú termékek is megvásárolhatók. Kaphatók még aranyérmes egri borok, amiket adalékanyagmentesen dolgoznak fel, valamint GÉSA kozmetikumok, melyek pótolják a hiányzó Pi-vizet, ezen keresztül a Pi-energiát a bőr és a bőr támasztósejtjeinek regenerálódására.

pivizkozpont.hu
Gyogygombák az egészségünk védelméért
Gyogygombák az egészségünk védelméért
http://www.vargagombarendeles.hu

Varga gomba kivonatokkal megelőzheted a betegségeket, megőrizheted egészségedet. Kattints a linkre a részletekért

www.vargagombarendeles.hu
Gyógygomba kivonatok - Dr. Tihanyi László webáruháza
Gyógygomba kivonatok - Dr. Tihanyi László webáruháza
http://webshop.drtihanyi.hu/wcimke/gyogygomba-kivonatok

Dr. Tihanyi László webáruházában prémium minőségű lúgosító termékek, immunrendszer erősítő termékek, vitaminok (C-vitamin, D-vitamin), étrend-kiegészítők, SuperGreens lúgosító termékek, kolosztrum kapszulák, gyógygombák (ganoderma - pecsétviaszgomba, cordyceps - hernyógomba, maitake - bokrosgomba, shiitake), antioxidánsok közül válogathat.

webshop.drtihanyi.hu
Egészségmegőrzés gyógy gombával
Egészségmegőrzés gyógy gombával
http://www.vargagombainfo.hu/

Erősítse meg ellenálló képességét, hogy ne legyen többé a betegségek állandó célpontja! Segítse gyógyulását varga gombával, mellyel természetes módon gyógyulhat.

www.vargagombainfo.hu
HungiFungi - a meghatározó gombahatározó
HungiFungi - a meghatározó gombahatározó
http://www.hungifungi.hu

A HungiFungi androidos okostelefonokon/tableteken futó gombahatározó program. A HungiFungi a gombahatározók új generációját képviseli: terjedelemben nagyobb mint számos szakkönyv, mégis elfér egy telefonban (ez jelenleg 126 gomba részletes leírása, ami az alapfokú gombaismerői tanfolyam teljes tananyaga) egy-egy gombáról több fotót, illusztrációt is (apró részletekig felnagyítható módon) tartalmaz (ez jelenleg a 126 gombáról készül 288 fényképet jelent), tartalma napról napra frissülhet, számtalan (egészen pontosan 20 kategóriába sorolt, 150-nél is több) határozóbélyeg alapján szűrhetők a gombák, így megkönnyítve azonosításukat, egy gombánál a hasonló gombák összegyűjtve szerepelnek, egy kattintással elérhetőek, és a program grafikai megjelenése is a tartalomhoz hasonlóan, aprólékos gonddal kidolgozott.

www.hungifungi.hu
Velencei-hegység gombavilága.
Velencei-hegység gombavilága.
http://www.velenceitonal.hu/adatlap/szabadido/velencei+hegyseg+gombavilaga+g ...

A Velencei-hegység gombavilága még nem teljesen feltárt. Eddig kb. 400 gomba faj került feljegyzésre. Dr. Dravecz Tibor a fehérvári gombászok baráti körének örökös tiszteletbeli elnöke,gombaszakértőnk ad betekintést a Velencei-hegység gombavilágába.

www.velenceitonal.hu
Szarvasgombás és erdei gombás étel különlegességek
Szarvasgombás és erdei gombás étel különlegességek
http://www.gurmand.hu/

Szarvasgomba és erdei gombás étel különlegességek, chutneyk, fűszersók. A Gourmand Company által mindenki számára elérhetővé válik a luxus. Kóstolja meg termékeinket/használja étkezéseihez és a szürke hétköznapok ünnepnapokká, az egyszerű ételek mennyei lakomává válnak. Elég egy kis mennyiség és máris egy garantált kulináris élvezetben részesül! Magyar kézműves termék, közvetlenül az őstermelőtől.

www.gurmand.hu
Cseppkőgomba
Cseppkőgomba
http://www.gyogygomba.okovilag.hu/

A 20. század második felében egyre több kutatás bizonyította be, a különböző gyógygombák igen jelentős immunrendszer erősítő tulajdonságait. Számos gyógygombáról állapították meg, hogy igen jelentős tumorellenes hatással bírnak, valamint nagymértékben segíthetik elő a megfelelő inzulin érzékenységet a szervezetben. Egyes természetes növényi illetve gomba eredetű hatóanyagokat: speciális, egyedi polysaccharidokat, néhány országokban (mint például Japán) már tumorellenes gyógyszerként is engedélyeztek. A japán gondolkodásmóddal is összefüggésben lehet, hogy ott rendkívül alacsony a rákbetegség következtében elhalálozók aránya. A speciális polysaccharidok hatásukat tekintve többek között képesek elvágni a tumorsejtek vérellátását és aktiválni az NK és falósejtek tumorölő funkcióit, növelni az inzulin- érzékenységet és csökkenteni az inzulinszintet elősegítve ezzel a betegek gyógyulását.

www.gyogygomba.okovilag.hu
kombucha rendelése, információk és jótékony hatásai
kombucha rendelése, információk és jótékony hatásai
http://www.my-crazy-life.gportal.hu

Kombucháról minden információ, amit tudni akartál, kombucha rendelés! Ha olcsón, igényes forrásból és a lehető leggyorsabban szeretnél kombuchához jutni, látogass el weboldalamra! Rengeteg információt találsz, illetve véleményeket, tapasztalatokat is olvashatsz a kombucháról.

www.my-crazy-life.gportal.hu
Gyógygomba információk egy helyen!
Gyógygomba információk egy helyen!
http://gyogygomba.info

Gyógygomba a természet ereje! A tradicionális távol-keleti gyógyítók évezredek óta használják a gyógygombákat különböző betegségek gyógyítására. Ősi népek már régen tudták, hogy pozitív energiákat rejt ez a csodálatos teremtés. A weboldal részletes tájékoztatás nyújt gyógygombákról, dokumentumokkal, videókkal alátámasztva.

gyogygomba.info
szarvasgomba.hu - Receptek
szarvasgomba.hu - Receptek
http://szarvasgomba.hu/szarvasgomba/receptek

Mit tegyünk, ha szarvasgomba (friss vagy konzerv) került a konyhára, gyorsan meg akarjuk kóstolni, de épp nincs otthon borjúsült vagy lazac, amire rátehetnénk? Íme, néhány tanács és néhány egyszerű ötlet.

szarvasgomba.hu
Gombamező Kft. - Felvásárlás, értékesítés
Gombamező Kft. - Felvásárlás, értékesítés
http://www.attilafunghi.hu/

Magyar erdők gombái és gyümölcsei - Felvásárlás és értékesítés. Feladatunk a Kárpát-medence erdeiben gyűjtött vadon termő gombák és gyümölcsök eljuttatása az Önök asztalára, szakszerű és ellenőrzött körülmények között, kiváló minőségben, frissen, mélyhűtve és szárított állapotban.

www.attilafunghi.hu
Bahamas mirelit
Bahamas mirelit
http://www.bahamas.hu

BA-HA-MA'S Kft. gyorsfagyasztott élelmiszerek forgalmazásával foglalkozik, a hazai élelmiszerkereskedelem gyorsfagyasztott termék-forgalmazás szegmensében.

www.bahamas.hu
Könyv az európai fekete szarvasgombáról
Könyv az európai fekete szarvasgombáról
http://www.konyv-konyvek.hu/az_europai_fekete_szarvasgomba

Az európai fekete szarvasgomba c. könyv szerzői áttekintik a gomba biológiai jellemzőit, természeti környezetét, a gyűjtéssel és termesztéssel kapcsolatos tudnivalókat, és természetesen a tartósításhoz, fogyasztáshoz is hasznos tanácsokat adnak.

www.konyv-konyvek.hu
Ganoderma gyógygomba
Ganoderma gyógygomba
http://wellnesskavehaz.hu/ganoderma

A kínaiak évezredek óta kiemelkedő minőségű „gyógynövényként” tekintenek a ganodermára. Ez az úgynevezett első „gyógyszer”, amely még hosszú távon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú életet élhessünk.

wellnesskavehaz.hu
Gombákról játékosan
Gombákról játékosan
http://www.cword.hu/kids/index.php/szines-novenyek/

Egy oldal amely a gombák világába játékosan kalauzol el. Találsz itt kifestőket és színezőket ehető és mérges gombákról, és ha ingyenesen regisztrálsz, különböző feladatlapokat tudsz letölteni az erdőben található gombákról

www.cword.hu
Gomba határozó és információ
Gomba határozó és információ
http://www.gomba.b74.hu

A gombák világa: cikkek leírások, rendszertani adatok. Online határozó és gomba kereső. Minden, ami a gombákkal kapcsolatos.

www.gomba.b74.hu
Gombás receptek
Gombás receptek
http://www.finomreceptek.hu/gombas-receptek

Finom receptek - előételek - leves és egytálétel receptek - húsételek - pizzareceptek - vegetáriánus receptek - sütemények - desszertek - italok - saláták - savanyúságok - befőzés - nemzeti gasztronómia.

www.finomreceptek.hu
Gombás ételek receptjei
Gombás ételek receptjei
http://www.etelek.info/category/gombas-etelek/

Egyszerű magyaros ételek, érthető receptek. Ha valamit nem találsz használd a recept keresőt.

www.etelek.info
Gyógygombák, gyógyító gombák
Gyógygombák, gyógyító gombák
http://gyogygombak.drtihanyi.hu/

A legismertebb gyógygombák a ganoderma, cordyceps és maitake. Ezek a gyógyító gombák segítséget nyújthatnak a rákos daganatok, a rák kezelésében. A gyógygombák más krónikus betegség gyógyításában is szerepet játszhatnak. Weboldalunkon a gyógygombák legfontosabb tulajdonságait kívánjuk bemutatni.

gyogygombak.drtihanyi.hu
Országos Korona Gombaipari Egyesülés
Országos Korona Gombaipari Egyesülés
http://www.koronagomba.hu

Társaságunk 1990-ben alakult és az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlődött. Működésünk a gombatermesztés teljes vertikumát felöleli.

www.koronagomba.hu
Gombahatározó
Gombahatározó
http://gomba.extra7.hu

Gombahatározó és leírás gombákról. Hetente bövítve van az oldal újabb gombákkal, de jeleleg is kb 300 gomba leírása található meg az oldalon

gomba.extra7.hu
Gombás receptek - receptek .biz
Gombás receptek - receptek .biz
http://www.receptek.biz/index.php?pg=receptek&szuro=gomb%C3%A1s

Kedves Ínyencségeket Kedvelő Barátunk! Receptgyűjtő portálunkat azzal a szándékkal indítottuk, hogy egyfajta közösséget alakítsunk ki a főzni már jól tudó, a kulináris élvezeteket kedvelő, vagy akár a főzés titkaival még csak ismerkedő partnereink között! Ehhez örömmel várunk minden szakácsot, szakácsjelöltet, vagy bárkit, aki szeret és/vagy tud is főzni! Miért érdemes Neked/Önnek is recepteket feltölteni? Mert a feltöltők között havonta ajándékokat sorsolunk ki, ezen kívül a feltöltött receptjei mellett mindenki kap egy reklámhelyet, ahol önmagáról, vagy egyéb érdeklődési köréről is megjelentethet anyagokat. Regisztrált tagjaink részére a későbbiekben tervezzük blog indításának a lehetővé tételét.

www.receptek.biz
MegaFood, Liver Strength
MegaFood, Liver Strength
http://megafood.drtihanyi.hu/

Liver Strength lila kukoricán nevelt ganoderma lucidum kivonat. Pecsétviaszgomba, reishi, lingzhi, lakkostapló. Sok néven illetik világszerte a Ganoderma lucidum gyógygombát, mely a világ számos területén előfordul. A Föld egyik legszebb gombája nevét onnan kapta, hogy kalapját és tönkjét vastag lakk réteg borítja. Kínában már 4000 éve az egyik leghatékonyabb gyógyító növényként tartják számon. Az első írásos emlékek 2000 éves múltra tekintenek vissza. Kilenc alfaja ismert, de mára már csak a ganoderma lucidum és a ganoderma japonicum lelhető fel számottevő mennyiségben. A gomba termőteste és miceliuma (micelium=a gomba tenyésztestét felépítő fonalak szövedéke) fogyasztható, de manapság a modern termelési technológiáknak köszönhetően a micéliumot használjuk fel. A micélium tenyészet egy igen figyelemre méltó formája a lila kukoricán történő gomba tenyésztése.

megafood.drtihanyi.hu
Kombucha gombáról információk és rendelés!
Kombucha gombáról információk és rendelés!
http://kombuchagomba.hupont.hu/

Hosszú, erős haj, körmök, gyönyörű és bársonyos bőr... egészséges és hosszú élet. Erre vágysz? A titok ebben a csodálatos élőlényben rejlik. Ismerd meg te is az örök élet titkát! Gyere és olvasgass hasznos információkat a gombáról, ami megkönnyebbítheti az életedet! Ezután, ha kedvet kaptál, itt meg is rendelheted egy csekély összegért! Szeretettel várlak!

kombuchagomba.hupont.hu
Zöldpenész
Zöldpenész
http://www.tuja.hu/kerteszeti-lexikon/zoldpenesz.html

Zöldpenész gyűjtőnév alatt értjük azokat a szaprofiton penészgombákat, főleg Aspergillus és Penicillium fajokat, amelyek konidiumai éretten sárgás-, kékes- vagy szürkészöld színűek. Előfordulhat gombatermesztés bármelyik szakaszában.

www.tuja.hu
Gombavédelem
Gombavédelem
http://kerteszettudomany.uni-corvinus.hu/index.php?id=23595

A kórokozók típusai, tünetei és identifikálása. Diagnosztikai eljárások. A hatékony gombavédelem feltételei, eszközei. Gombás betegségek (száraz és nedves mólé, pókhálós penész, zöldpenész, egyéb betegségek). A baktériumos betegségek. A termesztett gombákat károsító vírusok. Állati kártevők a gombatermesztésben (legyek, atkák, fonálférgek, stb.). Abiotikus elváltozások. Integrált gombatermesztés jellemzői, feltételei. Szakhatósági szabályozás a gombavédelemben. A szaktanácsadási rendszer.

kerteszettudomany.uni-corvinus.hu
Aromás gombák
Aromás gombák
http://www.gazlap.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=230

A gomba legfőbb szerepe a táplálkozásunkban elsősorban az, hogy az ételek ízletességét fokozza, tehát a gombát fûszerként használjuk! A cikkből megismerhetjük a legízletesebb és legjobb fűszergombákat, szárításuk és porításuk módját.

www.gazlap.hu
Oldal leírása
gomba.wyw.hu: Gomba, gombatörténelem, gombatörvények, gombák rendszertana, gombacsoportok, gombalelőhelyek, gombák gyüjtése, mérges gombák, gombamérgezések, védett gombák, föld alatti gombák, gombák felhasználása, gombás ételek, gyógyító gombák, gombászegyesületek.
Gyűjteményünkben 481 válogatott gomba témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 481 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 44 | Linkre kattintás összesen: 152110