Gombák szaporodása > Gomba, gombák - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gombák szaporodása > 5 weboldal. Kategória leírása: A gombák életciklusa, fejlődése és környezeti feltétele...

gomba.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A gombák szaporodása
http://velvet.hu/szex/gomba1107/

A szexmentes szaporodás evolúciós zsákutca

A gombák szaporodása
Mit tudsz a gombákról? A gombák szaporodása
http://www.gombanet.hu/index.php?pg=a_gombak_szaporodasa

A gomba egyedfejlődése a spórától az új spóraképzésig tartó életszakaszok egymásutánisága, amit más szóval életciklusnak nevezünk. A nagygombák közé tartozó tömlős- és bazídiumos gombák életciklusa nagymértékben hasonló, ezért most csak a számunkra fontosabb bazídiumos gombák egyedfejlődését tárgyaljuk részletesebben, a tömlősgombák esetében csak az attól való eltéréseket hangsúlyozzuk.

Mit tudsz a gombákról? A gombák szaporodása
Gombák (Mycota)
http://www.vedettfajok.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=49

A gombák valódi sejtmagvas, klorofill nélküli, szerves anyagokkal táplálkozó (heterotróf) élőlények, a gombákkal foglalkozó tudomány a mikológia. A gombák ivaros és ivartalan szaporodásában jellemző a spórák kialkulása. Egyedfejlődésük azonban annyira különleges és bonyolult, hogy általános megállapítás nem tehető velük kapcsolatban. Életük folyamán gyakoribb a sejtmag haploid fázisa és elterjedt a dikariotikus (sejtmagpáros) állapot.

Gombák (Mycota)
Wikipédia: Spóra
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%B3ra

A spóra egy bioaeroszol, növények ivartalan szaporító sejtje. Az ivartalan nemzedékekben redukciós osztódással keletkezik.

Wikipédia: Spóra
Shvoong: Tudomány
http://hu.shvoong.com/exact-sciences/1700686-gomb%C3%A1k-szaporod%C3%A1sa/

Gombák szaporodása: A szaporodás lehet vegetatív és reproduktív. A vegetatív szaporodás hifa-feldarabolással jár. A reproduktív szaporodás lehet: ivaros és ivartalan. Ivaros: Az ivaros szaporodás főspóra alakokkal történik. Ivartalan: Legegyszerűbb formája a hasadás,mellék spóra alakokkal. Csak meleg-égövi fajoknál ismeretes.

Shvoong: Tudomány
Hirdetések
Oldal leírása
gomba.wyw.hu: Gomba, gombatörténelem, gombatörvények, gombák rendszertana, gombacsoportok, gombalelőhelyek, gombák gyüjtése, mérges gombák, gombamérgezések, védett gombák, föld alatti gombák, gombák felhasználása, gombás ételek, gyógyító gombák, gombászegyesületek.
Gyűjteményünkben 481 válogatott gomba témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 481 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 44 | Linkre kattintás összesen: 152243